7 viktiga frågor innan du sätter igång

Modernt avskalat köket
1. Vad har jag för budget?
Gör klart för dig hur mycket du kan lägga ner på projektet att undvika risken för ekonomisk katastrof.

2. Hur ska köket se ut?
Det är viktigt att du tänker redan i början hur du vill att köket ska se ut. Bläddra i tidskrifter och broschyrer och bestäm vilket stil du tycker om mest. Sedan går det också lättare att undvika onödiga utgifter och fokusera vad du behöver köpa.

3. Hur använder jag köket?
Att planera allt från layout till möbler måste du tänka efter hur du använder köket. Vill du äta där med hela familjen och gäster eller är ditt kök bara en plats för matlagning?

4. Vilka saker behöver jag egentligen?
Det blir mycket lättare att ordna förvaringen om du skär ner din samling av husgeråd till det allra nödvändigaste. Du kan kanske förvara grejer so du använder inte so ofta i ett annat rum om du har mycket ont om plats.

5. Kan vitvarorna stå någon annanstans?
Du kan frigöra mycket utrymme i köket genom att flytta ut några av de större apparaterna. Kanske kylskåpet kan få plats under trappan eller i matrummet eller kanske det går bra att tvättmaskinen och tumlaren placeras ovanpå varandra i en skrubb?

6. Ligger köket på rätt plats?
Att flytta ett kök kan vara ett stort jobb, men om du inte vill hålla tillgodo med en mörk och trist kokvrå på ena sidan av huset, då är det värt att skapa ett stort, öppet kök med matplats på den andra sidan av huset.

7. Kan köket byggas ut?
Du kanske kan bygga ut köket mot trädgården eller slå ihop två rum för att få ett stort och rymligt kök. Arbetet kan bli kostsamt men kommer att höjs värdet på ditt hus.