Det medelstora köket

KitchenEtt medelstort kök är möjligen det som är enklast att planera och ha hand om eftersom man slipper både de komplicerade hinder som gäller för ett litet kök och de obehagliga distanserna i ett stort kök. Här har man en matlagningsplats som är rymlig utan att vara för liten, med välbelysta köksytor. Här får plats ett köksbord med plats för minst sex till åtta personer som eventuellt kan expanderas så att det får plats tio eller tolv när man har gäster. Här får plats en bekväm stol framför Tv:n, eller lokaliserad så att man kan glädjas av den bästa vyn genom fönstret när man vilar i den. Det är en glädje att arbeta eller relaxa i det köket. Ett kök av den här dimensionen betyder minst en lockelse som måste avstås från. I takt med att det är ett rum med stora ytor är risken att du gärna vill lägga in för många saker i det. Visst finns här mer plats för fler
sysslor, men om du är lite återhållsam har du ett vackert rum som inte endast är hemmets hjärta utan också är rymligt och rofyllt. Avgränsa köksutrustningen och köksytorna till två innerväggar i vinkel, eller ena änden av husrummet, så att en majoritet av ytan kan användas för avkoppling. Använd likadan praktisk golvtäckning i hela husrummet för att få harmoni, med en matta under köksbordet om du vill mjuka upp känslan och föra in en känsla av elegans. Använd belysningen så att det ena och det andra häftet kan vara tydligt upplysta när köket brukas medan ljuset är nedtonat i resten av köket. Använd harmoniska färger för att sammanbinda köksdelen med resten av rummet med hjälp av färgaccenter och element som kakel, bordsdukar, dynor och mattor i samma eller liknande färger.