Kökets möbler

3374581332_1bc7350a74_m

Innan du bestämmer dig vilket möbler du ska köpa i ditt kök, pröva dem noga så att du är säker på att de är bekväma. Välj inte möbler bara efter utseendet, utan tänk att matrumsstolarna ska ha rätt höjd i förhållande till bordet och höga barstolar ska helst ha både rygg- och fotstöd. Tänk på det praktiska, utseende, bekvämlighet och prisklass. Trä, metall och plast är utmärkta material till köksmöbler. Om du vill ha en tygklädd dyna till kökssoffan eller stoppade stolsitsar, bör du välja tyger som kan tas av och tvättas.

Att välja rätt matbordet kan vara knepigt. Ett runt bord är perfekt om bordet ska användas till måltider med familj och gäster. Rektangulärt matsalsbord fungerar bra om, om du behöver ett allsidigt bord som kan användas både till måltider och arbete. Ett slagbord eller ett litet bord med utdragsskivor, som ger större bordsyta vid behöv är bra om du har ont om plats. För att maximera utrymmet i ett litet kök bör du undvika skrymmande, massiva möbler och istället välja lättare modeller som inte är lika påträngande. Den bästa lösningen i ett trångt utrymme är möbler som kan tas fram när de behövs och sedan gömmas undan.

Låt inte köket bara bli en neutral arbetsplats, utan lägg till något originellt inslag. Släpp loss fantasi och gör ditt kök riktigt personligt genom att visa fram några av dina favoritföremål.